Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Καλώς ήρθατε...





  Το  παρόν ιστολόγιο δεν επιδιώκει να σε κανει σοφό/ή. Άλλωστε δεν μας χρειάζονται οι σοφόι,αν βέβαια , ονομάσουμε σοφούς τους ανθρώπους που τα γνωρίζουν (ολα ) ! ή που θέλουν να τα μάθουν όλα.Δεν μας χρειάζονται αυτοί οι σοφοί,διότι η πολυμάθεια δεν διδάκει την βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων.
Είναι , όμως και κάτι ακόμη ,δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνει κανείς σοφός, να τα γνωρίζει δηλαδή όλα, γιατί , οι γνώσεις είναι πάμπολλες και πολλαπλάσιαζονται κάθε μέρα με απίστευτη ταχύτητα.Η εξέλιξη είναι αλματώδης, και έχει να κάνει με κοσμογονικές δυναμικές τεράστιας ισχύος , οι οποίες καθημερινά κομίζουν ασύλληπτης φαντασίας καινούργια στοιχεία,τεχνολόγικα και άλλα, και υπαγορέυουν, επιτάσσουν αν θέλετε, άγνωστες έως τώρα κοινωνικές και επικοινωνιακές συμπεριφορές, που οδηγούν σε νέες κοινωνικές και επικοινωνιακές μείξεις, και σχεδιάζουν και πραγματώνουν νέους κόσμους.
 Ύστερα το κεφάλι του ανθρώπου , του κάθε ανθρώπου ,όπως είπε κάποιος δεν είναι δοχείο να το γεμίσουμε με γνώσεις,είναι εστία και περιμένει/αναζητάει το σπινθήρα να ανάψει.Αυτή άλλωστε , είναι η πεμπτουσία της γνώσης, να ανάψει το φώς που θα το θρέψουμε.Και αν ανάψει μια φορά το φώς της παιδείας δεν σβήνει με τίποτε.Είναι το φώς το δημιουργικό.
Σκοπός λοιπόν της συγκεκριμένης σελίδας, είναι να σε βοηθήσει να προβληματιστείς και να αναζητήσεις θέματα κοινωνικά,επιστημονικά, φιλοσοφικά, θέματα εσωτερισμού ,της γνώσης, του πολιτισμού.Να σε ωθήσει να αναζητήσεις την αλήθεια σου και να ολοκληρωθείς, να αφυπνιστείς, να γίνεις δηλαδή ελέυθερος άνθρωπος.Γιατί η γνώση, η σκέψη,ο λόγος, οδηγούν πρός την ολοκλήρωση και την ελευθερία,την υπευθυνότητα και την  δημιουργία.
Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ενα απο τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, και όπως κάποτε ο Οιδίπους συνάντησε την σφίγγα, και αυτή του έθεσε το αινιγμά της , η αποκρισή του ήταν :o άνθρωπος.Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας.Έχουμε πολλά τερατα να καταστρέψουμε .Ας αναλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα.    

                                                                                                                            Mετα τιμής 

                      Diana Lucina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...